Ma Balise
Communiceer met een kleine NFC-tag of een QR-code met uw doelwit op hun smartphone, op de juiste plaats, op het juiste moment

Blog

Zijn NFC-tags duurzaam of milieuvriendelijk

U kunt duurzame of milieuvriendelijke tags vinden, maar 99% van de tags op de markt is dat niet.

Ma Balise kan u voorzien van milieuvriendelijke, recyclebare en biologisch afbreekbare, NFC-tags.

Hoe worden NFC-tags vervaardigd?

Een NFC-tag bestaat uit 3 blokken

  • De antenne
  • De chip
  • de overlay

De NFC-tagantenne

De antenne is voornamelijk gemaakt van koper, het kan ook gemaakt worden van aluminium of grafeen.
Etsen is een methode waarbij de grondstof een metaalfolie is bovenop een basismateriaal. Het extra materiaal wordt geëtst met chemicaliën en alleen het gewenste antennepatroon blijft bovenop het basismateriaal.
Precies zoals gemaakt elektronica print. Er wordt veel koper verspild, veel chemische producten, voornamelijk zuren, worden gebruikt om de antennebaan te etsen.

Een andere manier om de antenne te produceren is door aluminium te lasersnijden. Als dit proces een beetje veiliger is voor het milieu, is het nog steeds een metalen materiaal dat niet kan worden gerecycled vanwege het te kleine formaat. Sommige fabrikanten of leveranciers beweren dat deze lasergesneden antennes milieuvriendelijk zijn, maar dat zijn ze NIET.

Dus hoe worden de milieuvriendelijke NFC-tagantennes gemaakt?

De milieuvriendelijke NFC-tags van Ma Balise hebben een bedrukte antenne gemaakt met sterk geleidende inkt. Omdat het met inkt op papier is gedrukt, kan het bij het gebruikte papier worden weggegooid.

Bekijk de video hieronder om te ontdekken hoe printplaten worden gemaakt

De milieuvriendelijke NFC-tags van Ma Balise hebben een bedrukte antenne gemaakt met sterk geleidende inkt. Omdat het met inkt op papier is gedrukt, kan het bij het gebruikte papier worden weggegooid.

De NFC-chip

De chip is het meest technologische onderdeel van een NFC-tag en neemt minder dan 1% van de grootte van de NFC-tag in beslag. Het is het enige onderdeel dat niet kan worden gerecycled op duurzame of milieuvriendelijke NFC-tags.

Maar hoe wordt deze aan de antenne bevestigd?

Het proces staat ook bekend als chipbevestiging of chipbinding. Eerst wordt een druppel geleidende epoxy – anisotrope lijm – aangebracht op de plek waar de chip wordt bevestigd. Vervolgens wordt de chip in de juiste positie geplaatst. Vervolgens wordt de lijm uitgehard met temperatuur en druk. Door het uitharden wordt de lijm geleidend.

Bekijk op deze 2 video’s hoe de NFC chip is geïntegreerd in de tag.

Star RFID (NFC) manufacturing process

Overlay met NFC-tag

De overlay van de NFC-tag is ook een onderdeel om rekening mee te houden bij het zoeken naar duurzame of milieuvriendelijke NFC-tags.

Als uw NFC-tag bijvoorbeeld van plastic is gemaakt, zoals voor sleutelhangers of bankpasjes, zijn ze zeker niet duurzaam.

Als u een milieuvriendelijke NFC-tag wilt, moet u op zoek naar een papier- of stickertype.

Zijn NFC-tags recyclebaar?

De milieuvriendelijke NFC-tags van Ma Balise zijn recyclebaar.
Voor de andere soorten tags zijn ze dat zeker NIET!

Hoe kan ik milieuvriendelijke NFC-tags recyclen?

Het is heel gemakkelijk om milieuvriendelijke NFC-tags te recyclen, aangezien ze minder dan 1% niet-papieren materiaal bevatten. U kunt het dus gewoon samen met uw papier of karton weggooien voor recycling, zoals u met elke andere papieren verpakking zou doen. Dat is de kracht van de duurzame NFC-tags van Ma Balise!

TERUG NAAR BLOG