Ma Balise
Communiceer met een kleine NFC-tag of een QR-code met uw doelwit op hun smartphone, op de juiste plaats, op het juiste moment

Blog

Ontdek de QR-codes van Ma Balise op de SITEM tentoonstelling in Parijs

De Internationale Tentoonstelling van Musea, Cultuurplaatsen en Toerisme (SITEM) is een belangrijk jaarlijks evenement voor professionals uit de museumsector. De 27e editie vond plaats van 28 tot 30 maart in het Carrousel du Louvre in Parijs. Onder de aanwezige exposanten was het team van Ma Balise trots om er deel van uit te maken.

Wij zijn verheugd u te informeren dat wij posters hebben geïnstalleerd om de raadpleging van het conferentie- en workshopprogramma tijdens de beurs te vergemakkelijken. Deze posters zijn uitgerust met NFC-tags en QR-codes en bieden de bezoekers een handige en snelle oplossing. Het biedt toegang tot informatie over de evenementen tijdens de drie beursdagen.

affiche SITEM

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig! Door simpelweg de NFC-tags op de posters aan te raken met hun smartphone of door de QR-codes te knipperen, worden bezoekers automatisch naar de bijbehorende programmapagina geleid. Elke dag worden de tags en QR-codes aangepast aan de pagina’s van de dag, zodat bezoekers naar het programma van de huidige dag worden geleid.

En dat is nog niet alles!

Bovendien konden bezoekers desgewenst het programma als PDF downloaden naar hun mobiele telefoon en ook het programma van de andere dagen raadplegen.

Deze oplossing levert een aanzienlijke tijdwinst op, want het is niet langer nodig om te zoeken naar informatie in brochures of flyers, want alles is nu toegankelijk vanaf hun smartphone. Bezoekers konden volop genieten van hun bezoek aan de tentoonstelling.

Naast de voordelen voor de bezoekers heeft onze oplossing veel voordelen opgeleverd voor de organisatoren van SITEM. Zij kunnen de interacties tussen bezoekers in real time volgen en wijzigingen in het programma aanbrengen zonder flyers opnieuw te moeten drukken, wat een enorm voordeel is wat betreft flexibiliteit en snelheid van informatie-updates.

Ma Balise is ook aanwezig om u te begeleiden bij evenementen (festivals, beurzen, shows, …).
Heeft u een idee? Een project? Het hele team is beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.
Aarzel niet om ons te contacteren.

TERUG NAAR BLOG