Ma Balise
Communiceer met een kleine NFC-tag of een QR-code met uw doelwit op hun smartphone, op de juiste plaats, op het juiste moment

Blog

QR-code met meerdere links

Un QR code pour chaque réseau social
Comment remplacer ces codes QR à lien unique par un code QR à liens multiples ?

Geef toe dat esthetisch een poster met zoveel QR-codes niet erg mooi is. Hoe zit het met het maken van een enkele QR-code die al deze links zou bevatten die de gebruiker zou kunnen kiezen?

Leer stap voor stap hoe u een alles-in-één QR-code maakt voor verschillende marketingtoepassingen.

Een alles-in-één QR-code is een Phygital-portaal (samentrekking van fysiek en digitaal) dat scanners van een fysiek contactpunt naar een digitale bestemming van hun keuze leidt. Met alles-in-één QR-codes hoeft u geen QR-code af te drukken voor elke digitale locatie die u wilt dat uw publiek bereikt. Een enkele QR-code linkt naar een landingspagina met alle beschikbare opties voor de uiteindelijke digitale bestemming – en gebruikers kiezen waar ze heen willen.

Daarom, als de ruimte voor marketingmateriaal beperkt is, kan een alles-in-één QR-code een effectief fysiek digitaal kanaal zijn. Ook kan het koppelen van meerdere QR-codes aan verschillende locaties uw ontwerp onhandig en onoverzichtelijk maken. Het gebruik van een QR-code als toegangspoort tot verschillende bestemmings-URL’s geeft gebruikers de vrijheid om te kiezen en vermindert het gedoe van de algehele ervaring.

Laten we nu ingaan op enkele veelgestelde vragen over alles-in-één QR-codes en een stapsgewijze handleiding over hoe u ze kunt maken.

Kan een QR-code meerdere links hebben?

Ja, natuurlijk is het mogelijk om voor meerdere links een QR-code aan te maken. U kunt een QR-code met meerdere URL’s implementeren die naar een bestemmingspagina leidt met meerdere links waarop gebruikers kunnen klikken. Om dit te doen, heb je absoluut een QR-code-oplossing nodig die mobielvriendelijke bestemmingspagina’s biedt die rechtstreeks naar de QR-code zelf kunnen linken. Met Ma Balise kunt u QR-codes met meerdere links maken.

QR-codes kunnen meerdere functies vervullen

Een multifunctionele QR-code is een enkele, ruimtebesparende fysiek-naar-digitale gateway die:

  • fungeert als intermediair tussen een fysiek contactpunt en verschillende digitale eindbestemmingen
  • heeft een samengestelde bestemmingspagina met meerdere links waar gebruikers op terechtkomen
  • stelt scanners in staat om zelf door de inhoud van de QR-code te navigeren op basis van wat hen interesseert.

U hoeft dus niet voor elke digitale bestemming waar u eindgebruikers naartoe wilt laten gaan een unieke QR-code in te zetten! Een enkele multi-link QR-code kan het lukken.

Houd er rekening mee dat een zo naadloos mogelijke overgang naar de digitale wereld cruciaal is voor maximale betrokkenheid en conversie. Als u QR-codes met meerdere URL’s wilt gebruiken, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de pagina waarop gebruikers onmiddellijk terechtkomen, esthetisch aantrekkelijk en gepersonaliseerd is.

Een alles-in-één QR-code maken in eenvoudige stappen

1- Ga naar www.mabalise.be en registreer voor een gratis proefperiode om toegang te krijgen tot de functies van het Nearby platform.

Nearby Platform login page
Nearby platform Login page

2- Navigeer in het dashboardmenu van het platform in de buurt naar Pagina’s en klik op Maken.

3- Voeg uw tekst in en kies vervolgens om uw links in te voegen. Ofwel met een klikbare afbeelding of door een call-to-action-knop te maken. Deze twee opties vindt u onder het tabblad “Invoegen”.

4- Kies vervolgens “Link” om uw bestemmingslink in te voegen.

5- Herhaal deze 2 handelingen voor elke link.

6- Klik op “toevoegen / opslaan” om uw pagina op te slaan

7- Genereer uw QR-code statisch of dynamisch en verspreid deze.

QR statique
QR Dynamique

Er zijn veel gevallen van marketinggebruik waarbij QR-codes met meerdere links erg handig zijn

Bied inhoud in meerdere talen aan

Gebruikers scannen de alles-in-één QR-code en hebben de mogelijkheid om de taal te selecteren waarin ze de inhoud willen bekijken. Elke taaloptie sluit aan op een meer gepersonaliseerde, op taal gebaseerde inhoudservaring, net zoals een QR-code met meerdere URL’s naar verschillende digitale bestemmingen leidt.

Tegenwoordig verwachten klanten steeds vaker content die voor hen relevant is. Door hem de mogelijkheid te bieden de taal te kiezen waarin hij de inhoud kan zien, is al een manier om uw aandacht op hem te vestigen.

Samengestelde inhoudservaringen voor eindgebruikers

Het vereenvoudigen en structureren van uw inhoud kan net zo belangrijk zijn als personalisatie. Naast de kwaliteit van de inhoud zelf, is het essentieel om je weg te vinden om de klant niet te frustreren.

Het structureren van uw inhoud betekent ook dat u eindgebruikers meer controle geeft over hoe ze de inhoud willen consumeren. Je dwingt ze niet langer om delen van je inhoud te zien waarin ze minder geïnteresseerd zijn. Integendeel, ze hebben meer keuzevrijheid. Je bent niet meer opdringerig, je geeft de eindgebruiker het gevoel dat hij de touwtjes in handen heeft. Dit kan een aanzienlijke boost geven aan betrokkenheidsniveaus en conversies – ongeacht het type inhoud, of het nu gaat om duurzaamheidspraktijken, productkenmerken, ingrediënten, instructievideo’s, enz. Bovendien maakt een multi-link QR-code het ontwerp van uw paneel aantrekkelijker!

Een QR-code voor al uw profielen op sociale netwerken

Met slechts één alles-in-één QR-code op uw marketingmateriaal kunt u gebruikers verbinden met uw profielen op verschillende sociale-mediaplatforms. Knaag niet aan uw verpakkings-/marketingmateriaal met speciale QR-codes voor elk social media-account. Zie op de onderstaande foto hoe het ruimte inneemt en het ontwerp vernietigt om een ​​QR-code weer te geven voor elk van zijn sociale netwerken

Un QR code pour chaque réseau social

Koppel ze eenvoudig aan een bestemmingspagina voor sociale media en laat uw publiek kiezen welk platform zij verkiezen. Gebruikers kunnen ook niet meerdere QR-codes tegelijkertijd scannen, dus een enkele QR-code met meerdere URL’s is voldoende. Gebruik ons ​​platform WAIS.network om uw pagina te maken met al uw social media links.

TERUG NAAR BLOG